dimecres, 8 de setembre del 2010

Encara que sigui mentida

Aquella nit ho hagués engegat tot a pastar fang. Se sentia tan petita i feble... com aquells cadells que veia a l’aparador de la botiga d’animals que hi havia dos carrers més enllà de casa seva. Sempre pensava que, un dia, se’ls enduria tots a casa perquè mai més tornessin a estar sols. Així d’infantil era ella, així de peculiar –deia ell-.
Quan se’n va anar, tombant la cantonada, ni tan sols era conscient que ella romandria una bona estona asseguda al racó dels comiats. Feia fred i la gent se la mirava com si fos una jove a qui havien trencat el cor. Quina ràbia –va pensar-, cada vegada sóc menys jo per ser més ell. I es premia fort la mà esquerra amb la mà dreta, i aleshores es mirava les ungles –llargues, com les de la mare- i es començava a rossegar les pells dels voltants. Sentia passes d’altres que no eren ell, i cada desconegut que veia passar li provocava unes terribles i decebedores punxades dins seu. Qui era ella? Qui era ell? Qui eren ells? I de cop i volta va recordar aquella llegenda Sioux que tant li agradava... aquella d’un ancià advertint dos joves enamorats que una àguila i un falcó mai podrien volar lligats. I per fi, sense avisar, les llàgrimes començaren a néixer. Eren unes llàgrimes d’aquelles que tant li agradaven, de les que gairebé no tocaven les galtes, de les suaus, de les de debò. Li van venir ganes d’arrencar a córrer darrere seu i, per una vegada, no dir-li la veritat. Tragar saliva i cridar que ja no l’estimaria mai més i que marxaria per sempre, que ho deixarien estar i que no es tornarien a veure. Però quan es va aixecar les cames li tremolaven –potser pel fred, potser no- i va començar a caminar lentament en direcció contraria a aquell desamor que encara no ho era, però que tard o d’hora o seria. I va pensar que potser podria esperar una mica més, i va tornar a casa i va començar a escriure paraules que serien per a ell.

3 comentaris:

Els membres de " El Cau" ha dit...

Suposu que tots hem viscut l'experiència de sentir que amb aquell qui estem no hi ha gaire a fer, no por que no l'estimem, sinó perquè som tan diferents que la cosa no sortirà bé.

És genial, el text, com sempre!

Els membres de " El Cau" ha dit...

Suposu que tots hem viscut l'experiència de sentir que amb aquell qui estem no hi ha gaire a fer, no por que no l'estimem, sinó perquè som tan diferents que la cosa no sortirà bé.

És genial, el text, com sempre!

Elena ha dit...

ja casi no apareixies aquí. Llegint això crec que ha estat una gran decisió esperar una miqueta més. Espero que segueixis esperant una mica més molt de temps.